Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
de
en
Kategóriák / Termékek

Leírás

Zylkéne stresszoldó, nyugtató tabletta – A Zylkéne kapszula természetes eredetű megoldásként, hatékonyan segít a macskáknak és kutyáknak túljutni a stresszes állapotokon. A Zylkéne egy olyan vény nélkül kapható készítmény, amelynek hatóanyaga egy bioaktív, tejfehérje eredetű dekapeptid, az alpha-kazeozepin. Zylkene kapszula nem tartalmaz tartósítószert, sem laktózt, így az allergia kialakulásának a veszélye is minimális.

A stressz bizonyos fokig normális minden kutya és macska életében, éppen úgy, mint nálunk embereknél. Ha azonban túlzott mértékűvé válik, akkor komoly viselkedési problémákhoz vezethet. Ez nemcsak az állatok részére kellemetlen, de megviseli az egész családot is. Bármely változás a kutyája, macskája életében vagy környezetében stresszt válthat ki. A legtöbb állat könnyedén alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, de néhánynak segítségre van szüksége.

Olyan mindennapi élethelyzetek is kiválthatnak stresszes állapotot, mint például:
környezeti változások (lakás átrendezése is)
elválasztás, kölyökkutya új családba kerülése
városi zajok
kisbaba születése
új állat megjelenése a családban
költözés új lakásba
egy háztartáson belül tartott több macska, vagy új kedvenc érkezése
állatotthonba, panzióba való beadás
tűzijáték
egyedüllét
utazás
kozmetikába/állatorvoshoz való hordás

Honnan tudhatom, hogy a kisállatom stresszes?
Mivel a kutyák és macskák nem tudják elmondani, hogy mit éreznek, ezért a viselkedésük árulkodik arról, ha valami zavarja őket. Nagyon sokféle módon tudják értésünkre adni, ha feszültek, stresszesek. Viselkedésbeli reakciójuk közül egyesek önmagukért beszélnek, másokat viszont már nehezebb értelmezni, sok esetben a gazdi nem tudja mire vélni azt, hogy a kutyája vagy macskája visszahúzódóvá vált, elbújik, passzív és nem hajlandó a lakás bizonyos helyiségeibe bemenni vagy esetleg "ok nélkül" agresszívá válik, ezen esetekben mindben felmerül, hogy kialakult valamiféle stresszhelyzet.

Mai hangos, rohanó világunkban nem csak mi emberek, hanem kisállataink is lehetnek stresszesek. A kisállatokat tartósan megterheli az új otthonba való költözés, kisgyermek születése vagy esetleg állatpanzióban való tartózkodás, de vannak rövid távon jelentkező stresszfaktorok, mint a tűzijáték vagy az újévi petárdázás, utazás.

Ezek a stresszhelyzetek változatos tüneteket idézhetnek elő kedvenceinknél, mint például: • szobatisztaság “elfelejtése” (lakáson belüli vizelet- és bélsárürítés)
táplálkozási szokások megváltozása, csökkent étvágy
játszókedv csökkenése
megváltozott “környezet használat”
félelemérzés, rejtőzködés vagy éppen “világgá futás”
kényszeres vagy rendellenes viselkedési formák kialakulása (megszállott, állandó tisztálkodás)
alvászavarok
megváltozott testtartás
összegörnyedt járás
megszokottól eltérő
akár aggresszív, ingerlékeny
viselkedés vagy csökkenő érdeklődés az emberek vagy más társállatok iránt

Mikor kell a Zylkénéhez fordulni?
Ha Ön úgy állapítja meg, hogy kisállata a fentiek alapján túlzott stressz jeleit mutatja, első lépésként a nyugtató hatású Zylkéne kapszulát használja, mert ez egy kíméletes, biztonsággal adható, természetes eredetű hatóanyagot tartalmazó készítmény, amelyet hetekig vagy akár hónapokig is lehet használni. Természetesen előre meghatározott időközönként kisállata állapotát felül kell vizsgálni.

Amennyiben előre tudja, hogy rövid időtartamú stresszhatás éri majd a kutyáját vagy macskáját, úgy előre fel tudja készíteni Zylkéne kapszula adagolásával, amelyet a várható stresszfaktor megjelenése előtt 2-3 nappal el kell kezdeni adni kedvencének. Ettől nyugodtabb lesz és a stresszhelyzet kevésbé fogja megviselni.

Hogyan kell alkalmazni a Zylkéne kapszulát?
A Zylkéne egy nagyon könnyen beadható ízletes por kapszulában. A kapszulát kinyithatjuk és a port rászórjuk az állat (lehetőleg nedves) eledelére(tapasztalatok szerint, így a macskákkal is könnyedén etethető). A kapszulát bontatlan formában is beadhatjuk.
Zylkéne kapszulát naponta csak egy alkalommal kell alkalmazni.

Az előírt napi adag 15mg/ttkg, naponta egyszer. 15-30 nap elteltével az állat viselkedését újra meg kell vizsgálni, értékelni kell az esetleges viselkedésterápiát és ennek figyelembe vételével módosítani kell a napi adagot, ha szükséges.

Adagolása (Zylkéne 75mg kapszula):
Kutya és macska 5 kg alatt: 1 kapszula / nap
Kutya és macska 5-10 kg között: 2 kapszula / nap

Adagolása (Zylkéne 225mg kapszula):
Kutya és macska 10-15 kg között: 1 kapszula / nap
Kutya és macska 15-30 kg között: 2 kapszula / nap

Az adag az alkalmazás kezdeti szakaszában (2-7 nap) megduplázható (30 mg/ttkg), így az állat szervezete gyorsabban feltöltődik és a megfelelő hatás hamarabb elérhető!

Zylkéne kapszula adagolása egyszerű: rövid idejű, átmeneti stressz kezelése esetén, 2-3 nappal az esemény előtt kezdjük el etetni az állattal mindaddig, amíg a stresszt okozó körülmény fennáll.

Figyelem!
Zylkéne kapszula tartós stressz helyzetekben is hatékony, hónapokon vagy akár az állat egész életén át alkalmazható, mivel nem tartalmaz olyan összetevőt, amely kedvenc állataink szervezetében felhalmozódna, vagy károsítaná azt.


Más gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazható, azokkal nem lép kölcsönhatásba. Hosszútávú adagolása során javasolt a környezet megvizsgálása és szükség esetén, szakember bevonásával egyidejű viselkedés terápia alkalmazása.

Száraz helyen, 15-25C között, gyermekektől elzárva tartandó! Közvetlen napfénytől óvjuk!

Zylkéne stresszoldó nyugtató tabletta 75mg 10db
3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Zylkéne stresszoldó nyugtató tabletta 75mg 10db

3.890 Ft (3.063 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Zylkéne stresszoldó, nyugtató tabletta – A Zylkéne kapszula természetes eredetű megoldásként, hatékonyan segít a macskáknak és kutyáknak túljutni a stresszes állapotokon. A Zylkéne egy olyan vény nélkül kapható készítmény, amelynek hatóanyaga egy bioaktív, tejfehérje eredetű dekapeptid, az alpha-kazeozepin. Zylkene kapszula nem tartalmaz tartósítószert, sem laktózt, így az allergia kialakulásának a veszélye is minimális.
Egységár: 389,00 Ft/db
Elérhetőség: 20 db raktáron
Várható szállítás: 2024. július 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Orion Pharma Animal Health
Szerezhető hűségpontok: 39

Paraméterek

Állat Kutya és macska
Életkor Felnőtt (Adult)
Kiszerelés 10db
Specialitás Nyugtató, stresszoldó
Testméret Univerzális
VET – PET Normál (PET)

Hasonló termékek

Evexia tabletta kannabisz olajjal 20db

8.590 Ft (6.764 Ft + ÁFA)
Raktáron

Aptus Relax Solution nyugtató oldat 30ml

7.690 Ft (6.055 Ft + ÁFA)
Értesítés kérés

Relaxa-Bits nyugtató tabletta kutyáknak

4.890 Ft -tól (3.850 Ft + ÁFA)
Átmeneti készlethiány

Adaptil utántöltő folyadék 48ml

9.690 Ft (7.630 Ft + ÁFA)
Értesítés kérés

Adaptil feromonos párologtató készlet kutyáknak

10.490 Ft 9.980 Ft (7.858 Ft + ÁFA)
5%
Értesítés kérés

Adaptil nyugtató nyakörv kutyáknak S méret – 46,5cm

12.590 Ft 9.980 Ft (7.858 Ft + ÁFA)
21%
Értesítés kérés

Adaptil feromonos nyugtató spray kutyáknak 60ml

12.890 Ft (10.150 Ft + ÁFA)
Értesítés kérés

Adaptil nyugtató nyakörv kutyáknak L méret – 70cm

13.590 Ft 10.740 Ft (8.457 Ft + ÁFA)
21%
Értesítés kérés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.