Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
de
en
Kategóriák / Termékek

Leírás

AdTab rágótabletta kutyák részére — ízletes és könnyen beadható rágótabletta kutyák részére, ami egyhónapos védelmet nyújt a kutyák számára bolhák és kullancsok ellen
Az AdTab™ gyors, kényelmesen alkalmazható és közvetlenül megvásárolható, vény nélkül.

Az AdTab™ egy kicsi, hús ízű rágótabletta kutyák részére, ami gyorsan hat bolhák és kullancsok ellen. Biztonságos, hatékony és már két órán belül elkezd hatni. Az AdTab™ folyamatosan hat egy egész hónapon keresztül, és mivel a vizsgálataink során a kutyák 100%-a szerette (100%-ban megették), biztos lehet abban, hogy kedvence mindig megkapja a szükséges védelmet.
A készítmény alkalmazható 8 hetes vagy annál idősebb és 1,3 kg vagy annál nagyobb testtömegű kutyák kezelésére, biztonságosságát a gyártó ellenőrizte, és a hatóanyag nem lépett kölcsönhatásba más, kutyáknál gyakran használt gyógyszerekkel sem a klinikai vizsgálatok során.

Hogyan működik az AdTab™?
Kiterjedt kutatások igazolják, hogy a hatóanyagunkat a kutyák jól tolerálják és kiemelkedően hatékony a használati utasításban előírtak szerint alkalmazva. Az AdTab™ hatóanyaga a lotilaner, ami túlzott stimulációt vált ki a bolhák és kullancsok idegvégződésein, és gyors pusztulásukat eredményezi. Az újonnan rákapcsolódott bolhákat 4 órán belül, a készítmény beadása előtt már meglévőket 6 órán belül elpusztítja, kullancsok (I. ricinus) esetében a beadást megelőzően rákapcsolódottak 8 órán belül elpusztulnak, és csak a bolhákra és kullancsokra hat, kutyára és emberre nem, és egész hónapban hatékony.

Hogyan kell alkalmazni az AdTab™-ot?
1. Lépés - Válaszd kutyád méretének és testtömegének megfelelő AdTab™-ot.
2. Lépés - Vedd ki a tablettát a csomagolásból.
3. Lépés - Tedd a tablettát az eleségbe vagy add kézből kedvencednek.
4. Lépés - A rágótablettá(ka)t etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni. Ismételd havonta.

Gyakori kérdések
- Van valamilyen lehetséges mellékhatása az AdTab™-nak?
Mint minden gyógyszernél, itt is előfordulhatnak mellékhatások. A mellékhatásokkal kapcsolatban részletes tájékoztatást talál a használati utasításban, és mindig kérdezze meg állatorvosát, ha valamilyen aggálya merül fel kedvencével kapcsolatban.

- Kell-e kezelnem a lakást is a bolhák ellen?
Ha kutyája bolhás lesz, akkor a lakás is gyorsan fertőződhet, mivel a kedvencén lévő bolhák petéket raknak, és az állatról leeső petékből a lakásban kelnek ki a bolhalárvák.  A lárvák bebábozódnak, majd a bábokból kelnek ki a kifejlett bolhák, ezek csípik meg kedvencét. A bolhák petéi, lárvái és bábjai a lakásban rejtőzködnek a szőnyegekben, a fekhelyekben és a kárpitozott bútorokban.
Ha az AdTab™ alkalmazása ellenére még mindig lát bolhát kedvencén, akkor nagy a valószínűsége, hogy újabb és újabb bolhák kelnek ki otthonában.  Természetesen ezeket a kedvencére kerülő bolhákat elpusztítja az AdTab™, a beadást követően egy hónapig.
Ha bolhafertőzöttség ütötte fel a fejét otthonában, akkor gyorsan kell cselekedni. Rendszeresen kell mosni az állatok fekhelyét és porszívózni a szőnyegeket és a padlót, hogy a bolha minden fejlődési alakját el lehessen pusztítani.

- Hogyan kell kezelnem a lakást kullancsok ellen?
Ha továbbra is lát kullancsot kedvencén, annak számos oka lehet. Kullancsok rákerülhetnek a kutya szőrére, ahogy elhalad mellettük, még akkor is, ha kezelve van. A hatóanyag a vérszívást követően kezd hatni, ezért előfordulhat, hogy talál megkapaszkodott kullancsot. Előfordulhat, hogy talál megkapaszkodott, de már elpusztult kullancsokat, főleg olyan területken, ahol magas a kullancsfertőzöttség.

Használati utasítás
1. Az állatgyógyászati készítmény neve
- AdTab 56 mg rágótabletta kutyák részére (1,3–2,5 kg)
- AdTab 112 mg rágótabletta kutyák részére (> 2,5–5,5 kg)
- AdTab 225 mg rágótabletta kutyák részére (> 5,5–11 kg)
- AdTab 450 mg rágótabletta kutyák részére (> 11–22 kg)
- AdTab 900 mg rágótabletta kutyák részére (> 22–45 kg)

2. Összetétel
Minden rágótabletta tartalmaz: AdTab rágótabletta / lotilaner (mg)
- kutyák részére (1,3–2,5 kg) / 56,25 mg
- kutyák részére (> 2,5–5,5 kg) / 112,5 mg
- kutyák részére (> 5,5–11 kg) / 225 mg
- kutyák részére (> 11–22 kg) / 450 mg
- kutyák részére (> 22–45 kg) / 900 mg
Fehér-bézs színű, kerek rágótabletta barna pöttyökkel.

3. Célállat fajok
Kutya.

4. Terápiás javallatok
Kutyák bolha- és kullancsfertőzöttségének kezelésére.
Az állatgyógyászati készítmény azonnali és tartós ölő hatással bír 1 hónapon keresztül bolhák (Ctenocephalides felis és C. canis) és kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus és Dermacentor reticulatus) esetében.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell kapaszkodniuk a gazdaállaton és el kell kezdeniük a táplálkozást, hogy a hatóanyaggal érintkezésbe kerülhessenek.

5. Ellenjavallatok
Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6. Különleges figyelmeztetések
Különleges óvintézkedések a célállatfajokon való biztonságos alkalmazáshoz:
A parazitáknak el kell kezdeniük a táplálkozást a gazdaállaton, hogy a lotilanerrel érintkezésbe kerülhessenek, ezért a paraziták által terjesztett fertőző betegségek átvitelének a kockázata nem zárható ki.
Figyelembe kell venni annak lehetőségét, hogy a háztartásban élő egyéb kedvenc állatok a bolhákkal való újrafertőződés forrásai lehetnek, és ezeket szükség szerint megfelelő készítménnyel kell kezelni.
A bolhák minden fejlődési stádiumban megfertőzhetik a kutya fekhelyét és rendszeres pihenőhelyeit, például a szőnyegeket és a puha bútorszöveteket. Tömeges bolhafertőzés esetén és azellenintézkedések megkezdésekor ezeket a területeket megfelelő, környezetben alkalmazható szerrel kell kezelni, majd rendszeresen porszívózni.
A biztonságosságra és a hatékonyságra vonatkozó összes adat 8 hetes vagy annál idősebb, és 1,3 kg vagy annál nagyobb testtömegű kutyakölyköktől származik. Rendelkezésre álló adatok hiányában a 8 hetesnél fiatalabb vagy 1,3 kg alatti testtömegű kutyák kezelése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A készítmény alkalmazása után kezet kell mosni.
Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Vemhesség és laktáció:
Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással.
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején.
A vemhesség és szoptatás ideje alatt a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Termékenység:
Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem fejt ki káros hatást a hímek és a nőstények reprodukciós képességére.
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt tenyészállatoknál. Tenyészkutyáknál a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Gyógyszerkölcsönhatás és egyéb interakciók:
Nem ismert. A klinikai kísérletek során a lotilaner és a rutinszerűen alkalmazott állatgyógyászati készítmények között kölcsönhatás nem volt megfigyelhető.

Túladagolás:
Nem észleltek mellékhatást szájon át történő beadást követően 8–9 hetes, 1,3–3,6 kg közötti testtömegű kutyakölyköknél, amelyeket a javasolt maximális adag 5-szörösével (43 mg, 129 mg és 215 mg lotilaner testtömeg kilogrammonként) havonta, nyolc alkalommal kezeltek.

7. Mellékhatások
Célállat faj: kutya
Nagyon ritka (10 000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is): Hasmenés1,2, Hányás1,2, Étvágytalanság1,2, Letargia2, Ataxia3, Remegés3, Görcsök3

1: Enyhe és átmeneti
2: Rendszerint kezelés nélkül megszűnnek
3: A legtöbb esetben átmeneti jellegűek

Fontos a mellékhatások bejelentése. Ez lehetővé teszi a készítmény biztonságosságának folyamatos nyomon követését. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! A mellékhatásokat a forgalombahozatali engedély jogosultjának is bejelentheti a jelen használati utasítás végén található elérhetőségeken vagy a nemzeti mellékhatás figyelő rendszeren: Honlap: https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/mellekhatasok-pharmacovigilance-esetek-bejelentese keresztül.

8. Adagolás állatfajok szerint, az alkalmazás módszere és módja
Szájon át történő alkalmazásra.
Az állatgyógyászati készítményt a következő táblázatnak megfelelően kell adagolni a 20–43 mg lotilaner/testtömeg kg adag biztosításához.

Kutya testtömege (kg) / A tabletta erőssége és a beadandó tabletták száma
- AdTab 56 mg / 1,3–2,5 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 112 mg / > 2,5–5,5 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 225 mg / > 5,5–11,0 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 450 mg / > 11,0–22,0 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 900 mg / > 22,0–45,0 kg esetén 1 db tabletta
- 45 kg felett a tabletták megfelelő kombinálása
45 kg-nál nagyobb testtömegű kutyák esetében a rendelkezésre álló erősségek megfelelő kombinációját kell alkalmazni, hogy az ajánlott 20–43 mg/kg-os adagot elérje.

Az aluldozírozás hatástalan használatot eredményezhet, és elősegítheti a rezisztencia kialakulását. A helyes adagolás biztosítása érdekében a testtömeget a lehető legpontosabban kell meghatározni.

9. A helyes alkalmazásra vonatkozó útmutatás
A AdTab a kutyák számára kellemesen ízesített rágótabletta. A rágótablettá(ka)t havonta egy alkalommal etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni.
A kullancs és bolhafertőzések optimális kontrollálására az állatgyógyászati készítményt havi gyakorisággal kell alkalmazni, és a helyi epidemiológiai helyzet alapján kell folytatni a bolha- és/vagy a kullancsszezon alatt.

10. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő
Nem értelmezhető.

11. Különleges tárolási óvintézkedések
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási körülményeket nem igényel.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon és buborékfólián az {Exp} után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

12. Az ártalmatlanná tételre vonatkozó különleges óvintézkedések
A gyógyszerek nem kerülhetnek a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba!
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt vagy az állatgyógyászati készítmény alkalmazása után keletkező hulladékokat az állatgyógyászati készítményre vonatkozó helyi előírásoknak és a nemzeti hulladékgyűjtési előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani. Ezek az intézkedések a környezetet védik.
Kérdezze meg a kezelő állatorvost vagy a gyógyszerészt, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket!

13. Az állatgyógyászati készítmények besorolása
Állatorvosi vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmény.

14. A forgalombahozatali engedély száma(i) és a kiszerelések
EU/2/22/288/001–010
A tabletták alumínium/alumínium buborékfóliába vannak csomagolva kartondobozban. Valamennyi hatáserősség 1 vagy 3 tablettás kiszerelésben érhető el.
Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

15. A használati utasítás legutóbbi felülvizsgálatának dátuma
2023/04.
Erről az állatgyógyászati készítményről részletes információ érhető el a készítmények uniós adatbázisában https://.medicines.health.europa.eu/veterinary.

16. Kapcsolattartási adatok
A forgalombahozatali engedély jogosultja: és kapcsolattartási adatai a feltételezett mellékhatásokbejelentése céljából:
Elanco GmbH, Heinz-Lohmann-Str. 4, 27472 Cuxhaven, Németország
Tel.: +36 18506968
PV.HUN@elancoah.com

A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:
Elanco France S.A.S., 26 rue de la Chapelle, 68330 Huningue, Franciaország

17. További információk
A lotilaner, az izoxazolin családba tartozó tiszta enantiomer, a kifejlett bolhákkal (Ctenocephalides felis és Ctenocephalides canis), Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus kullancsfajokkal, valamint Demodex canis-szal szembeni aktivitással.
A lotilaner erős gátlója a gamma-amino-vajsav (GABA)-kapus kloridcsatornáknak, ami a kullancsok és a bolhák gyors pusztulását eredményezi. A lotilaner aktivitását nem befolyásolta a szerves klórvegyületekkel (ciklodiének, pl. dieldrin), fenilpirazolokkal (pl. fipronil), neonikotinoidokkal (pl. imidakloprid), formamidinekkel (pl. amitráz) és piretroidokkal (pl. cipermetrin) szembeni rezisztencia.

Bolhák esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 4 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került bolhák 6 órán belül elpusztulnak.

Kullancsok esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 48 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került I. ricinus kullancsok 8 órán belül elpusztulnak.

Az állatgyógyászati készítmény azelőtt elpusztítja az újonnan a kutyára került bolhákat, hogy azok petét tudnának rakni. Ezáltal a termék megszakítja a bolha életciklusát, így megelőzi a környezet bolhákkal történő szennyeződését azokon a területeken, ahol a kutya mozog.

Kapható kiszerelések: AdTab rágótabletta kutyák részére 1,3-2,5kg 1db tabletta, AdTab rágótabletta kutyák részére 2,5-5,5kg 1db tabletta, AdTab rágótabletta kutyák részére 5,5-11kg 1db tabletta, AdTab rágótabletta kutyák részére 11-22kg 1db tabletta, AdTab rágótabletta kutyák részére 22-45kg 1db tabletta

AdTab rágótabletta kutyák részére 5,5-11kg
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db

AdTab rágótabletta kutyák részére 5,5-11kg

3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
AdTab rágótabletta kutyák részére — ízletes és könnyen beadható rágótabletta kutyák részére, ami egyhónapos védelmet nyújt a kutyák számára bolhák és kullancsok ellen Az AdTab™ gyors, kényelmesen alkalmazható és közvetlenül megvásárolható, vény nélkül.
Egységár: 3.990,00 Ft/db
Elérhetőség: Értesítés kérés
Várható szállítás: 2024. július 23.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: ELANCO
Szerezhető hűségpontok: 40

Paraméterek

Jelleg Tabletta
Kiszerelés 1db

Hasonló termékek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.